Press "Enter" to skip to content

Jaarafrekening

Ieder jaar ontvangt u de jaarafrekening van uw energieleverancier. De betaalde termijnbedragen worden verrekend met het daadwerkelijke verbruik. Het is belangrijk om de jaarafrekening te controleren op verschillende punten.

Het verschil tussen een jaarafrekening en een eindafrekening

Er is vaak veel verwarring tussen de jaarafrekening en de eindafrekening. Het verschil is echter erg simpel: een eindafrekening ontvangt u alleen, indien u overstapt naar een nieuwe energieleverancier. Een jaarafrekening is daarentegen een jaarlijks terugkomende energierekening, indien u bij dezelfde energieleverancier blijft.

Wanneer kan ik de jaarafrekening verwachten?

Als u een jaar klant bent bij dezelfde energieleverancier, ontvangt u de jaarafrekening. De opeenvolgende jaren ontvangt u het rond dezelfde periode. Indien u echter na een jaar weer overstapt naar een nieuwe energieleverancier, ontvangt u een eindafrekening. Jaarlijks overstappen is vaak wel de meest voordeligste keuze, omdat u dan het meest profiteert van welkomstaanbiedingen en –kortingen. Blijft u bij uw huidige energiemaatschappij? Dan is uw energieleverancier verplicht om deze jaarafrekening binnen twee maanden na de ‘afrekenmaand’ op te sturen.

Wat staat er op de jaarafrekening?

Op de jaarafrekening staat omschreven wat het daadwerkelijke verbruik is ten opzichte van de termijnbedragen. Indien u maandelijks te weinig hebt betaald, dient u bij te betalen. Heeft u daarentegen juist te veel betaald? Dan krijgt u uiteraard geld terug van uw energiemaatschappij.

De daadwerkelijke verbruikskosten worden bepaald met behulp van de meterstanden. Ook zijn er enkele vaste kosten waar u rekening mee moet houden.

Daarnaast staat er ook omschreven wat de nieuwe termijnbedragen zijn. Deze zijn ingevuld op basis van het verbruik van het afgelopen jaar. U kunt vragen aan uw energieleverancier om dit bedrag te laten aanpassen, indien u het er niet mee eens bent.

Waar moet ik op letten?

Het is ontzettend belangrijk dat u de jaarafrekening controleert op verschillende, essentiële punten. Fouten zijn immers zo gemaakt en dat kan u veel geld kosten. Let daarom op deze punten:

  • Zijn de meterstanden correct overgenomen?
  • In het geval van zonnepanelen is het belangrijk om te controleren of de hoeveelheid terug geleverde stroom klopt.
  • Zijn de juiste aansluitingen verwerkt in de rekening? De meeste huishoudens hebben doorgaans een elektriciteitsaansluiting tot en met 3×25 ampère (of tot en met 1×80 ampère) en een gasaansluiting t/m G6. Het komt vrijwel niet voor dat dit groter is, maar het kan wel.
  • Zijn de energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie) verrekend in de eindafrekening?
  • Heb ik vermindering in energiebelasting gekregen?
  • Controleer of de termijnbedragen naar redelijkheid zijn ingevuld.

Recht op een begrijpelijke jaarafrekening

De jaarafrekening moet voor iedereen gemakkelijk te begrijpen zijn. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) houdt daar toezicht op. Uit onderzoek van de instelling blijkt echter dat niet alle energiemaatschappij dat zo nauw nemen. Indien u de jaarafrekening onvoldoende begrijpt, is het belangrijk om contact op te nemen met uw energieleverancier. Eventueel kunt u ook een melding maken bij de ACM.

Wat als de jaarafrekening niet klopt?

Een fout is snel gemaakt en het kan dus ook maar zo zijn dat de jaarafrekening niet klopt. Welke stappen kunt u dan ondernemen? Het is als eerste belangrijk dat u nogmaals de rekening doorneemt. Mocht het echt niet kloppen, kunt u contact opnemen met de energieleverancier. Mogelijk is er een fout geweest aan hun zijde. Dien een klacht in en ga na of zij dit goed afhandelen. In de algemene voorwaarden van uw energiemaatschappij kunt u bekijken hoe u een bezwaar kunt indienen. Komt u er niet uit? Leg uw geschil dan neer bij de Geschillencommissie Energie. Helaas is deze dienst niet gratis en daarom is het raadzaam om er eerst proberen uit te komen met uw energieleverancier.

Wilt u óók minder energielasten?

Veel energiemaatschappijen bieden leuke acties en kortingen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten krijgen daarentegen alleen een kleine ‘verlengingsbonus’. Om die reden kan overstappen van energieleverancier erg aantrekkelijk zijn. U kunt gemakkelijk tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Start daarom direct met energie vergelijken en bespaar ook uw jaarlasten.

Heeft u nog enkele vragen over de jaarafrekening? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.